Kirby

 • KirbyHOVAWART-315

  “A dog is the only living thing on earth that will love you more than you love yourself”

  – Josh Billings –

  Kirby is onze eerste Hovawart. Voluit heet ze Kirby van de Hoevemeester. Kirby is een zeer intelligente dame. Atletisch gebouwd, stabiel, heel sociaal, zeer actief en energiek. En snel. Een heerlijke hond en een uitdaging om haar geboeid te houden! Na twee keer (of eerder) snapt ze het echt wel en na vier keer heeft ze het wel gezien. “Gaan we weer wat anders doen?”… Slim en zelfstandig en met een prachtig gevoel voor humor. Dat betekende volhouden en volharden met de glimlach! Met veelzijdigheid, spel en afwisseling in opvoeding en training, is onze binding waanzinnig en is ze een allround maatje geworden. Ze houdt van samen nieuwe en spannende dingen doen. Op een supboard zitten op het water, de kano in, de bergen in, niets is haar te gek. Ook Dogdance is ze voor te porren. Als ze er maar bij kan zijn.

  Tevens is ze een “collega”, ze werkt als therapiehond mee in mijn praktijk. Vooral bij kinderen vindt ze het erg leuk te helpen.

  Gezondheid, karakter en gedrag

  • Schildklieronderzoek 2015 en 2016 (TSH en T4): uitslag goed/normale schildklierwerking
  • HD A (Norberg waarde 40, botafwijking 0) – Heupdysplasie onderzoek oktober 2013
  • ECVO oogtesten 2013 en 2015, Dr. Staedes –  vrij van afwijkingen
  • DM (Degeneratieve Myelopathie) Dr. Van Haeringen Laboratorium: 2015 -Testresultaat NORMAAL (dier is vrij en heeft 2 gezonde allelen)
  • Karaktertest Jonge Honden en exterieur keuring bij de Belgische Hovawart Club – gehaald
  • MAG+ test 2014 (Maatschappelijk Aanvaardbaar Gedrag/karakter) en Exterieur keuring – gehaald

  Stamboom van Kirby

 • Kirby07

  Training

  We hebben na de pup training de stap gemaakt naar de meer voor ons en de Hovawart passende training met A. Balk. Daarnaast is Kirby met extra afgestemde training opgeleid als Therapiehond via de Stichting Therapiehond Nederland.

  Nog steeds komen we regelmatig in Schagen om nieuwe dingen te leren. De mix van opgroeiende honden en meer volwassen honden, komt de sociale omgangsvormen ten goede. De baas-hond combinaties van de volwassener honden leren het de jongere combinaties bij de onderdelen waar het omgang en prikkels met andere honden, los, rennend, spelend, etc. betreft.

  Kirby is een grage zwemmer en waar mogelijk gaan we het water in of op. Suppen, waterwerk, samen zwemmen, etc.

  Momenteel geniet Kirby enorm van Hoopers. Daar gaat het meer om het non-verbale, het afwisselende, het moeten nadenken, concentreren en vooral samenwerken. Plus voor mij is het super omdat ze precies laat zien waar mijn lichaamstaal onduidelijk is.

  Voor haar lichamelijke en geestelijke balans, doen we ook balansoefeningen op een pindabal, of andere balanskussens. Feitelijk is het zitten op het supboard ook balanceren. Springen, ergens onderdoor kruipen en rennen doen we eigenlijk altijd wel; waar we ook zijn met de natuurlijke hindernissen die we tegenkomen.


“He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours, faithful and true, till the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.”

-Unknown