Therapiehond

A touch of Eden

 • Kirby16Kirby is een Hovawart. Maar ook een hovawart met een missie. Mensen helpen, in liefde en met duidelijkheid. Samen met mij! Ze begon eerst mij te coachen en te “trainen”. “Leer mij lezen, want ik heb je wat te leren”. En naarmate ik haar beter leer(de) lezen, werken we ook beter samen voor anderen. Zij kan spiegelen of laten zien wat aandacht vraagt en wat ik mee kan nemen in de behandeling van de persoon. Of zij is in de ruimte aanwezig. Dan kan ze door haar directe aanwezigheid en door “met haar te knuffelen” net het zetje geven aan het lichaam om los te komen daar waar het vast zat. Dan heb je een stukje “of Kirby’s Eden” ervaren. Haar missie, en de mijne is, om mensen te helpen; in gezondheid en wel-zijn, en met liefde en plezier leven. Een stukje Eden in jezelf!

  Kirby20141014_140302Ik werk als Kinesioloog en Integrative Manual Therapy therapeut in mijn praktijk Ki Mano. Voor mij is het lichaam letterlijk het meest fijn besnaarde instrument wat wij hebben en waarmee we het leven doorlopen. Hoe vrijer, opener en losser het lichaam is, hoe beter je je voelt en in contact bent met alles om je heen.

  De praktijk is aan huis. Kirby heeft vanaf pup meegekregen dat er mensen komen en weer “anders” vertrekken. Ze heeft duidelijk laten zien dat ze wilde meewerken. In ons eigen ritueel werkt ze soms ook in de ruimte mee. Bij kinderen, maar ook bij volwassenen. Om zover te komen, is ze opgeleid bij de Stichting Therapiehond Nederland.

  www.stichtingtherapiehond.nl

 • Kirby’s Eden

  Eden is overal waar een warm thuis is
  Waar een open hart je welkom heet
  Waar diepe verbondenheid bestaat tussen mens en dier
  Tussen mij en mijn baasjes
  Tussen alles wat leeft, jong of oud
  Met respect, liefde en plezier
  Waar we met alle zintuigen ervaren wat Eden inhoudt
  Genieten van de ochtendmist op de heide
  Actie op het strand, genieten op het water
  En lachen,
  Als het maar samen is,
  En we elkaar begrijpen zonder woorden
  Author's imageConny koolhaas
challenge